August 1, 2011

Whisky in the Jaar

"Asa e la petrecerile astea underground", ii zicea un wannabe hipster unui tip ce părea mai des trecut prin Bamboo la petrecerea de sâmbătă seară de la Palatul Ghica. Singurul lucru underground de acolo a fost sunetul, şi asta doar pentru că se auzea ca şi cum ar fi fost filtrat de pereţii groşi ai unui beci - noi stând deasupra. Poate o fi fost reglat pentru live, deşi live-ul a ţinut o oră şi jumătate şi DJ seturile cinci. Sau poate de vină o fi fost barul (unic şi mega aglomerat), pus prea aproape de scenă, ceea ce ducea la un permanent zumzet de nesfârşite conversaţii.

N-a fost underground, fiindcă la petrecerile undergorund nu se stă la coadă la intrare ca să prinzi 35 în loc de 50, păzit de nişte bounceri urâcioşi. Şi dacă se anunţă o oră, începe la ora aia, nu la ora aia plus 15 minute. Şi nici nu te anunţă printr-un A4 sec că "biletul" e valabil doar "pentru o intrare". Şi nici n-ai zonă de "lounge" cu canapele de Gaia. Ce-i drept, la petrecerile underground n-ai nici bude decente, da' măcar ai bere mai ieftină decât 10 lei pentru Haineken-ul de 33 de cl.

Pe de altă parte, prefer să-l văd aşa pe Jaar (care, btw, a fost excelent), decât să-l văd intrat în circuitul Krystal, precum Parov Stelar acum câţiva ani. Şi, dincolo de candelabre şi parchet, cortul ăla de la Ghica a fost suficient de spaţios ca să nu mă simt agresat - la MNAC, în iarnă, a fost poate mai intim, dar şi mai transpirat. Singurul dezavantaj al petrecerilor de genul ăsta e că mă pot atrage doar dacă line-up-ul e suficient de puternic ca să trec peste minusuri. Şi au început sus de tot, deci le va fi greu să ţină pasul.

1 comment:

  1. Had exactly the same feeling. Nu puteai s-o zici mai bine :). Cool blog BTW :)

    ReplyDelete