December 19, 2011

Best of 2011. #1: TV Series

1. Game of Thrones (HBO, season 1)
George R.R. Martin s-a apucat acum 20 de ani să scrie un roman neecranizabil. Dacă ar fi ştiut că tot el urma să fie consultatul HBO pentru serialul făcut după seria A Song of Ice and Fire, s-ar putea să nu-i fi ieşit aşa de bun. O poveste cu regi, dragoni şi zeci de intrigi. Plus un rol senzaţional făcut de Peter Dinklage.

2. American Horror Story (FX, season 1)
Ar putea primi premiu pentru cel mai potrivit titlu acordat vreodată unui serial. Aproape clişeistic - o familie se mută într-o casă bântuită -, şi cu toate aceste, extrem de entertaining. Bonus: Jesica Lange şi menajera-fantomă.

3. Boss (Starz, season 1)
Kelsey Grammer (adică Frasier) în rolul primarului oraşului Chicago care tocmai descoperă că are o boală incurabilă care-l poate transforma într-un nebun. Un ins pe care n-ai cum să-l placi, un serial pe care n-ai cum să nu-l placi. Pilotul e semnat de Gus van Sant.

4. Boardwalk Empire (HBO, season 2)
Singurul supravieţuitor al topului de anul trecut. Toate poveştile prea lungi din sezonul precedent încep să dea roade în acesta, dar finalul e un pic cam telegrafiat.

5. Homeland (Showtime, season 1)
Încă un debut - probabil fiindcă oamenii se străduiesc să scoată ceva de calitate, ca să poată face pe urmă alte 5 sezoane proaste, ca în cazul Lost-ului. Cu terorişti în armata SUA şi agenţi CIA nu foarte întregi la cap. Un show care stă mai ales în jocul actoricesc aproape perfect.

>>>
Last year #1: The Walking Dead (AMC)
Anul acesta, a devenit, aproape pe neaşteptate, o telenovelă cu zombie. Care a avut totuşi câteva momente bune, dar nu suficiente.

>>>
Next: Albums

3 comments:

  1. Nu punctezi The Simpsons? E de departe cel mai bun sezon din ultimii ani. In rest, sunt perfect de acord.

    ReplyDelete
  2. Sincer, nu cred ca m-am mai uitat la The Simpsons de vreo 10 ani... La ce sezon au ajuns? 1015? Sunt un soi de Young and Restless animat :)

    ReplyDelete
  3. 23. Si e alive and kickin'. Cel putin sezonul asta. Try it :)

    ReplyDelete