January 16, 2012

Idiotsfera 2012

Manipulări, atacuri la persoană, idei fixe, încercări de a trage protestul în direcţia dorită, omisiuni bine ţintite, şi de o parte, şi de alta. Cu toţii au certitudini.

Iar regimul Băsescu întrece cu mult în mascaradă represivă regimul Iliescu din zorii postcomunismului. Mascarada violenţei a fost atât de stupidă încât trebuie să fii ori mutant portocaliu, ori făcut grămadă ca să nu descoşi aţa albă dintr-o mişcare.

remarcati, va rog, coincidenta ca si mitingul din seara asta prinde prime-time-ul de la TV. numai bine pentru ca discursul urii sa se multiplice! sigur, e o concidenta inocenta

Prefectul de Mureş, reprezentanţii jandarmeriei, diverşi reporteri ai presei aservite, au susţinut existenţa unor provocatori şi îndreptăţirea autorităţIlor de a-i identifica pe aceştia, de a-i sancţiona. Au ignorat însă cu desăvârşire realitatea absolut evidentă că primul provocator al ţării, ce a aţâţat populaţia absolut din senin, fără ca situaţia să i-o ceară, atacând din pure resentimente personale un personaj respectat, chiar iubit de români, a fost Traian Băsescu. Pe el nu-l amendează autorităţile, ca provocator, ci, după cum se vede, îl sancţionează poporul revoltat.

Galerii de fotbal, ocupişti care nu ştiu pe ce lume sînt, membri de partid, agitatori politici, revoluţionari supăraţi că-şi pierd privilegiile, cetăţeni cu iq mic da’ nervos, cîţiva oameni amărîţi sau disperaţi. Galeriile de fotbal s-au trezit, staţi să vedeţi cînd s-o trezi Crin Antonescu, care a anunţat că de aici preia el ştafeta revoluţiei, mai ales că revoluţiile se ţin în prime time, singurele două ore cînd e treaz Crin!

 Alţi şobolani, cărturari prestatori de anilingus, s-au tupilat pe unde au apucat. Şi tac mâlc. Mâlc. Câte unul, ca alde Cărtărescu, se găseşte brusc convertit la anti-băsism lacto-vegetarian.


În afara declaraţiei temebele a deputatului oranj Sever Voinescu Cotoi (care, în timp ce Piaţa Universităţii fierbea, ne invita, pe noi, proştii, la film ca să ne dumirim de ce-i nevoie de reformă-n sănătate)

Mai multă lume din Piața Universității a auzit de Ramona Gabor decât de revoluțiile din țările arabe sau de ce înseamnă o revoluție în sensul ei”, a mai comentat Radu Banciu.

Strategia a funcţionat. Oricît de echilibrate ar fi fost unele televiziuni în relatare, tema s-a impus de la sine. Avem duşmanul. Avem portretul robot, de suporter care se bate din plăcere sadică, de pervers care se droghează cu lacrimogene şi vrea bastoane pespinare ca să juiseze.  

 Am fost scarbit cand am vazut ca mii de romani au iesit in strada ca sa-i ia apararea unui arab impotriva presedintelui Traian Basescu. Chiar daca ar fi gresit Basescu, n-ai voie sa-i iei apararea unui arab! M-am uitat cu scarba la televizor! Mi-e scarba de romanii care au iesit in strada! Arafat sa se duca la el in tara, la arabi, acolo! Cum sa tin cu un arab impotriva presedintelui tarii mele? Sa nu mai puna ministru arab in viata lor!

Așadar, nu pentru că Băsescu e anti-Roșia, iar protestele sunt anti-Băsescu au ieșit cei care luptă pentru salvarea Roșie Montana în stradă în aceste zile, ci pentru că în cazul Arafat – Legea Sănătății au recunoscut prea multe asemănări cu ceea ce s-a întâmplat în cazul Roșia Montană. 

Rezultatul observațiilor lor, curoborat cu alte informații pe care le-am primit între timp de la amici din servicii, îmi îngăduie să trag la acest moment o soluție – zic eu – apropiată de adevăr: NE PAȘTE O “REVOLUȚIE” CU IZ PORTOCALIU, dar care VINE DE LA RĂSĂRIT.

Incepand de maine, vom cere si membrilor si sustinatorilor nostri, ai partidelor noastre, ai Uniunii Social Liberale, sa se alature pasnic protestului public, pentru ca, in momentul in care Traian Basescu si oamenii lui si-au batut joc de ani de zile de Romania in halul acesta, au facut-o din convingerea stupida, din convingerea pe care a avut-o si Ceausescu, ca se poate orice in tara asta, ca in tara asta oricat i-ai calca in picioare pe oameni, oricat le-ai incalca drepturile, oricat i-ai duce pana la limita subzistentei, nimeni nu se revolta niciodata 

iata ca l-am batut pe Basescu, iata ca am salvat SMURD-ul, deci SE POATE! Sunt convins ca pe parcursul anului 2012, regimul va folosi fara scrupule toate mijloacele folosite in 1946 de comunisti – propaganda, bani, amenintari, fraude. 

Şi peste toate acestea, impasibil:

Ion Iliescu a fost operat la colon luni dimineata

No comments:

Post a Comment