January 6, 2012

Noile seriale (iarna 2012)

Toamna a fost generoasă: trei noi seriale foarte bune (American Horror Story, Boss şi Homeland) au compensat lipsa de inspiraţie a scenariştilor de la The Walking Dead. Începutul de an pare a veni cu câteva noi bunătăţi. Să vedem ce rezistă din cele de mai jos.

1. House of Lies
Care-i treaba: O comedie despre un grup de consultanţi care nu se dau în lături de la nimic pentru a supravieţui în business (şcoliţi fiind probabil pe Wall Street şi din Wall Street).
De ce să-l vezi: Kristen Bell susţine că face un stiptease în pilot (sau măcar în primul sezon, nu e clar). Don Cheadle e şeful ei.
Minusuri: Ar putea ieşi o comedie despre corporatişti pe care o vor înţelege doar corporatiştii.
Premiera: 8 ianuarie, Showtime
Trailer:


2. Alcatraz
Care-i treaba: Ce te faci când dai peste amprentele unor deţinuţi care ar fi trebuit să fie morţi de mult şi afli apoi că toată populaţia Alcatrazului (vreo 300 de criminali preliculoşi) a dispărut brusc prin anii '60 pentru a apărea la fel de subit în viitor? Mna, e un SF.
De ce să-l vezi: E produs de J.J.Abrams, căruia îi ies SF-urile (din 2 în 3, ce-i drept) şi e cu băiatul ăla gras din Lost (care, ca orice gras, e simpatic).
Minusuri: Tot J.J. Abrams. Plus că se tot vorbeşte de el de vreun an, s-ar putea să fie aşteptările prea mari.
Premiera: 16 ianuarie, Fox
Trailer:

3. Touch
Care-i treaba: Un tată descoperă că băiatul său autist poate ghici viitorul.
De ce să-l vezi: Tim Kring, tipul care a făcut şi Heroes, are ceva cu personajele care-şi descoperă brusc superputeri. E şi cu Kiefer Shutherland, pe post de jurnalist, nu de agent secret.
Minusuri: Mama puştiului a murit de 9/11, ceea ce probabil înseamnă că o să avem parte de un set întreg de flashback-uri plicticoase. Plus că e cu cifre, chestie care, de la Lost încoace, a devenit periculoasă.
Premiera: 25 ianuarie, Fox
Trailer:

4. Luck
Care-i treaba: O serie de personaje mai mult sau mai puţin simpatice se intersectează într-un loc pe care e bine să-l eviţi dacă nu vrei să rămâi falit: la cursele de cai. Şi, pare-se, chiar se îmbogăţesc.
De ce să-l vezi: E cu Dustin Hoffman, Nick Nolte, Dennis Farina, Michael Gambon, Ian Hart, iar episodul pilot, în logica ultimilor ani, e regizat de Michael Mann.
Minusuri: E despre un obicei care ne este la fel de familiar ca golful, baseball-ul, fotbalul american şi alte chestii din astea care se petrec într-un univers oarecum paralel.
Premiera: 29 ianuarie, HBO
Trailer:


5. The River
Care-i treaba: Fiului unei vedete TV din categoria Discovery care a dispărut în Amazon pleacă pe urmele tatălui lui, dar cară şi o echipă de filmare după el.
De ce să-l vezi: Gagiul care a făcut Paranormal Activity a primit bani să facă şi ceva pentru TV. Tot un horror, dacă s-a specializat în asta.
Minusuri: ABC nu e neapărat cel mai bun loc pentru seriale noi. Ar putea dispărea supă nici jumătate din cele opt episoade programate dacă nu face rating.
Premiera: 7 februarie, ABC
Trailer:

6. Awake
Care-i treaba: Un poliţist se trezeşte dintr-un accident într-o ciudată oscilaţie între două universuri: unul în care a supravieţuit nevastă-sa şi unul în care a supravieţuit fiul său.
De ce să-l vezi: Not so sure. Fiindcă e SF?
Minusuri: Exceptând Fringe, mai e vreun show cu universuri paralele care să fie cât de cât OK? Nici muzica din trailer nu ajută.
Premiera: cândva în martie, NBC
Trailer:
 

No comments:

Post a Comment